• Öppettider

Om oss

Brukspecialisten skall vara den marknadsledande materialleverantören inom murats och putsat byggande. Vi är ett välkänt varumärke som arbetar över hela värdekedjan med fokus på beslutsfattare för våra material inom murning och putsning.

1996 fick tre brukspecialister från Ernström Bygg idén om att starta ett företag med ett brett sortiment inom murat och putsat byggande. Marknadens entreprenörer saknade en leverantör som kunde leverera rätt produkt, till rätt plats i rätt tid. I en lokal nära den i Göteborg kända Gasklockan blev idén till verklighet. Med tankarna om att alltid kunna ha snabba leveranser, ett utbud där marknaden inte saknade något och att ständigt ligga i bräschen för vad branschen behövde veta, så skred man till verket. Brukspecialisten var född.

Allt sedan dess har tankarna från garaget funnits kvar. 2001 förvärvade bröderna Henriksson företaget, och har med sin yrkeskunskap, service och leveransförmåga stärkt dessa tankar in i framtiden. På Brukspecialisten arbetar vi ständigt med att följa framtiden med nya produkter, och att utbilda både den egna personalen såväl som yrkesfolk i branschen. Och för att kunna ha högsta servicenivå gentemot vår växande skara kunder utvecklar vi vårt familjeföretag med nytänkande som gynnar dig som kund.

Med välsorterade proffsbutiker i Stockholm, Göteborg och Malmö fyllt av både bruk och specialister är vi Sveriges enda rikstäckande brukspecialist.

I företaget finns även egen konstruktionsavdelning som projekterar både murverk och putssystem. Vi paketerar både tegel och puts i system där estetik och teknik överförs på bästa sätt till kommande projekt.