• Öppettider

Om oss

Brukspecialisten är Sveriges enda specialistkedja som säljer tjänster och systemlösningar inom murat & putsat byggande. Vi har kompletta system inom tegel, puts och betong för både nyproduktion och renovering, samt konsulttjänster inom fasadprojektering.

Idag finns Brukspecialisten etablerade i Stockholm, Göteborg och i Malmö med både yrkesbutiker och med sälj- & konstruktionsavdelningar samt en tegelbalkfabrik.

Våra yrkesbutiker är helt anpassade att underlätta vardagen för landets alla mur- och putsentreprenörer. Med över 120 olika sorters bruk på lager klara vi allt inom murat och putsat byggande. Såklart med kunniga specialister på plats i våra butiker.

I tidiga skeden hjälper våra projektsäljare och konstruktörer fastighetsbolag, beställare och arkitekter med fasadprojekteringar samt systemval inom både tegel och puts. Genom att tillföra tidig tekniskt och estetiskt stöd säkerställer vi att fasaderna blir både kostnadseffektiva och hållbara.

För byggentreprenörer finns vi både nationellt som regionalt med systemlösningar och kunskap inom murat & putsat byggande.  

 

Vår bakgrund

1996 fick tre brukspecialister från Ernström Bygg idén om att starta ett företag med ett brett sortiment inom murat och putsat byggande. Marknadens entreprenörer saknade en leverantör som kunde leverera rätt produkt, till rätt plats i rätt tid. I en lokal nära den i Göteborg kända Gasklockan blev idén till verklighet. Med tankarna om att alltid kunna ha snabba leveranser, ett utbud där marknaden inte saknade något och att ständigt ligga i bräschen för vad branschen behövde veta, så skred man till verket. Brukspecialisten var född.

Allt sedan dess har tankarna från garaget funnits kvar. 2001 förvärvade bröderna Henriksson företaget, och har med sin yrkeskunskap, service och leveransförmåga stärkt dessa tankar in i framtiden. På Brukspecialisten arbetar vi ständigt med att följa framtiden med nya produkter, och att utbilda både den egna personalen såväl som yrkesfolk i branschen. Och för att kunna ha högsta servicenivå gentemot vår växande skara kunder utvecklar vi vårt familjeföretag med nytänkande som gynnar dig som kund.